aki segít az angol nyelvhez, angol nyelven kapcsolódni

Verbal Connector

Verbal Connector

Hogyan használjam? Miről olvashatok?

2019. január 04. - Osztrogonácz Veronika

Ezt a blogot azzal a céllal írom, hogy megoszthassam rajta azt a tapasztalatot és tudást, amit az előző jó pár évben a nyelvtanulásról, nyelvekről, kommunikációról szereztem.

A blog neve angolul nagyjából azt jelenti "szóbeli kapcsoló elem", és ebben az értelemben nyelvészeti szakszó. Ám érthetjük úgy is, hogy valamiről vagy valakiről van szó, ami vagy aki szavak által összeköt. Ez utóbbi értelemben szeretném itt használni ezt a kifejezést.

laptop-2557572_1280.jpg

Szórakozva tanulni a legjobb, erre szolgálnak itt az angolul íródott bejegyzések (Posts is English). Témákat az épp aktuális érdeklődési körömből merítek. Szöveg közben időnként dőlt betűvel kiemelek kifejezéseket, amik jól hasznosíthatók egy tanuló számára vagy fix kifejezések a nyelvben, így figyelmet érdemelnek. A vastagított szavak a szöveg végén jelennek meg, találsz hozzá magyarázatokat, esetleg feladatokat. Egyes szövegek témájából adódóan gyakran megjelenhet egy bizonyos nyelvtani szerkezet. Ha van ilyen, azt is kiemelem a szöveg végén. Bizonyos szövegek hasznosak lehetnek nyelvvizsgán, elhelyezhetően a témák közé.

Emellett fontosnak tartom, hogy aki nyelvet tanul, az tudatában legyen annak, hogy mi zajlik egy szövegben, az órán, a saját fejében és lelkében. Erre szolgálnak a magyar nyelvű posztok. Olyan ez, mint az edzés: ha ismerjük kicsit a tudományos hátteret, jobb és gyorsabb eredményeket érhetünk el, célirányosabban dolgozhatunk. Ezért ez a tudás tanárként nélkülözhetetlen, viszont tanulóként is rendkívül hasznos. Hiszek abban, hogy az eredmények java a tanuló számlájára írható, ezért fontos, hogy a háttértudásnak ne csak a tanár legyen birtokában.

Jó tanulást, jó olvasást kívánok Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://verbal-connector.blog.hu/api/trackback/id/tr10014533492
süti beállítások módosítása